Decent Espresso Maschinenbesprechung

Diskutiere Decent Espresso Maschinenbesprechung im Gewerbliche Angebote Forum im Bereich Ankauf, Verkauf, Tausch; [MEDIA] Jetzt erhältlich: Magnetischer Siebträgerständer für Weber Workshops Kaffeemühlen Für Weber Mühlen (Key, EG1, etc...) haben wir eine...

  1. #2721 decent_espresso, 19.09.2022
    decent_espresso

    decent_espresso Mitglied

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    Jetzt erhältlich: Magnetischer Siebträgerständer für Weber Workshops Kaffeemühlen

    Für Weber Mühlen (Key, EG1, etc...) haben wir eine kleine Serie von handmontierten Magneten für unsere Portafilterständer hergestellt. Diese werden an den versteckten Magneten in den aktuellen Weber Mühlenmodellen befestigt. Decent Siebträger-Halter


    Now available: Magnetic Portafilter Stand for Weber Workshops Coffee Grinders

    Made for Weber Grinders (Key, EG1, etc...) we've made a short run of hand fitted magnets to our portafilter stands. These attach to the hidden magnet in Weber's current model grinders. Decent portafilter stand
     
  2. Orang

    Orang Mitglied

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    @decent_espresso Would it be possible to create a map with all commercial coffee shops that are using decent machines? I only know of blooming coffee in cologne, but maybe there are more places where people can check out the results from a decent machine.
     
  3. #2723 decent_espresso, 20.09.2022
    decent_espresso

    decent_espresso Mitglied

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    Traurigerweise, nein. Wenn jemand eine Espressomaschine bei uns kauft, können wir nicht wissen, ob es sich um eine Einzelperson oder ein Café handelt. Und wenn er ein Café ist, wissen wir nicht, ob er die Maschine von uns benutzt, um Kaffee für seine Kunden zu kochen.

    Wir erfahren vor allem dann von Cafés, die unsere Maschinen benutzen, wenn sie Fotos auf Instagram posten.

    Sadly, no. When someone buys an espresso machine from us, we have no way to know if they are individual or a cafe. And if they are a cafe, we don’t know that they’ll use their machine from us, to make coffee for customers.

    The main way we learn about cafes using our machines, is when they post photos to Instagram.
     
  4. Lancer

    Lancer Mitglied

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    There would be an easy solution - at least "optional" - when ordering, just put in a dropdown menu "yes, this is a business transaction", "yes, this is a business transaction, and i'd like to be named in the "we are a business that uses decent" list. or simply, no, private transation.
    Or something like that. Or a variant, where the customer can even enter business name, address and website so it can be published by you.

    I see only advantages, that you can point out on a map where decent espresso machines are commercially used, and get new potential customers there to see these in action
     
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  5. Pflunz

    Pflunz Mitglied

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    Eventuell kann man hier ein freiwilliges Feld beim Bestellprozess anlegen, bei dem ein Café-Besitzer die Adresse des Cafés angeben kann. Decent-Interessenten könnten dann in das Café gehen um sich die Maschine genauer anzusehen, die Café-Besitzer hätten mehr Kunden.

    edit: @Lancer war schneller :)
     
  6. #2726 decent_espresso, 20.09.2022
    decent_espresso

    decent_espresso Mitglied

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    Leider ist es so, dass die meisten Cafés, die den Decent kaufen, ihn für die Zubereitung von Kaffee für sich selbst, für die Rösterei oder für die Zubereitung von Pour-over verwenden, aber weiterhin ihre Maschinen mit Kessel für die Kunden nutzen.

    Ich glaube, das hat mehrere Gründe:
    1 - Viele Cafés sind im Bereich "Milchspezialitäten" tätig und müssen schnell und konstant eine große Menge Milch erhitzen. Das gehört nicht zu den Stärken der dezenten
    2 - Die meisten Cafés haben lokale Serviceverträge, die normalerweise einen monatlichen Besuch eines Technikers vorsehen. Decent bietet dies nicht an.
    3 - fast alle Cafés glauben nicht, dass die Verbesserung der Qualität ihrer Kaffeegetränke ihnen mehr Geschäft bringt. Das höre ich ständig, und es ist deprimierend, das zu hören.

    Trotzdem gibt es langsam *neue* Cafés, die mit Decent beginnen und bei denen die Qualität zum Markenkern gehört.

    Ich hoffe, dass wir in ein paar Jahren eine "Decent Cafe"-App auf dem Handy haben werden, die die Leute zu Cafés mit einem Decent schickt. Dann haben die Cafés einen guten Grund, uns Bescheid zu geben und ihre bereits gekauften Decent-Espressomaschinen für die Zubereitung von Kaffee für ihre Kunden zu nutzen.

    Aber ich will ehrlich zu dir sein: Das wird vielleicht nie passieren. Selbst Cafés mit großartigen Bohnen hier in London, die auf Qualität setzen (Prufrock und Gramos), sagen mir, dass die Decent-Maschine einen viel besseren Espresso macht als ihre Kesselmaschine, aber sie ziehen sie aus den oben genannten Gründen einfach nicht in Betracht.

    -john


    It's sadly the case that most cafes buying the Decent, use it to make coffee for themselves, or at the roastery, or to make pour-overs, but continue to use their boiler-based machines for customers.

    I believe this is for several reasons:
    1 - many cafes are in the "specialty milk" business and need to heat a lot of milk, quickly, constantly. This is not a strength of the Decent
    2 - most cafes have local service agreements, usually with a monthly visit from a technician. Decent does not provide this.
    3 - almost all cafes do not think that improving their coffee drink quality, will bring them more business. I hear this constantly, constantly, and it is depressing to hear.

    That being said, there slowly are appearing *new* cafes that start with Decent, and quality is part of their core brand.

    I’m hoping that in a few years, we will have a “decent cafe” mobile app, sending people to cafes with a Decent. That then will give cafes a good reason to let us know, and also to use their already-purchased Decent Espresso Machines to make coffee for their customers.

    But I want to be honest with you: this may never happen. Even cafes with great beans, here in London, who focus on quality (Prufrock, and Gramos) tell me that the Decent makes much better espresso than their boiler machine, yet they simply won’t consider it, for the reasons above.

    -john
     
  7. #2727 dergitarrist, 22.09.2022
    Zuletzt bearbeitet: 22.09.2022
    dergitarrist

    dergitarrist Mitglied

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    Hi John,

    as someone who owns both, a café and a decent, I think your list is far from accurate or complete, and I'm rather dismayed by the somewhat condescending tone of your post towards businesses like mine.

    So here are a few reasons I won't tear out our current machine (KvdW Spirit) and replace it with a bunch of decents any time soon:
    1. Steam: despite our black drinks percentage being much higher than any other shop in town, milk drinks are simply a rent-paying reality. And I am happy to serve them because they are a great gateway to specialty coffee. Almost all of us, including myself, got into this because of a great cappuccino or latte they were served somewhere some years ago, and you'll find this to be true among the decent community as well.
    2. Cost: This means a standalone steam wand is necessary. If we add up the cost for a Modbar Steam boiler and wand and 3 decents (+ possibly a spare one due to the lack of fast service and maintenance), this becomes by far the most expensive espresso setup on the market.
    3. Noise: We are in the hospitality business. A café's first and only job isn't to make coffee, it is to be a welcoming space. I don't want to imagine the sound of 3 decents crunching away in our tiny little shop, churning out hundreds of drinks a day, and I can't imagine putting baristas through 8-hour-shifts of listening to it cut through music and conversations. If you watch back your own ten-minute challenge videos, you can observe the sounds of your voices go up drastically as soon as you start pulling shots. Now imagine this for a whole day, knowing life could be so much easier for customers and staff alike with properly mounted and virtually silent rotary pumps.
    4. Speed: If you want to survive as a café, you can barely ever stop making coffee. Depending on profile and recipe, the decent pulls shots about 20-30% slower than commercial machines, mostly because of the heating stage before shots are actually running. This goes up when you start implementing blooming stages or other complexities, which would be necessary if we're serious about actually (arguably) improving dink quality over what high-end commercial machines can give us.
    5. Consistency: In my mind, the key precursor to quality is consistency – you can only improve something you can consistently reproduce. Introducing all of the complexity the decent offers poses challenges to consistently reproducing pours and establishing dial-in practices, and I'm not convinced it's worth the trade-off. It can be done, of course, but:
    6. Training (and the UI): The user interface and workflow are so different from any other machine that a lot of training would be necessary. This is one thing if you are a mostly owner-operated café or employ only full-time staff where a few training hours represent a small percentage of an employee's time on bar. But the reality of our sector is: We have a lot of students, part-timers and weekend warriors who are committed to brewing the best possible coffee, but only have so much time to dedicate to it. Many of them used to be baristas and now have an office job but miss the buzz... if they're trained on a La Marzocco, like most people are, I can leave them alone with our KvdW after working alongside them for an hour or two here or there. I wouldn't want to burden someone like that who works here once a week with how fast to repeatedly tap the screen to adjust the yield in 1g increments without making it jump by 10g suddenly, and how to then transfer that small change to the recipe for this week's coffee B they just created to 2 other machines while there's an impatient queue forming in front of them. It's just not conducive to a good café experience, neither for the barista nor the customer.
    7. Lack of proof of concept: When you open a coffee shop, you throw a lot of money into decisions that you hope will stick. Some decisions become very easy to make when you go talk to owners of comparable businesses or see machines or grinders perform well elsewhere, and deviating from those proven paths becomes a gamble. Now, every *good* and innovative business model will include some gambles like that, and we certainly threw our fair share of dice in the past 3 years, but gambling with the very core piece of equipment in your shop is a risk you have to be sure you're willing to take.
    8. Commitment: Since the countertop units are an obvious no for a commercial environment, you have to route cutouts into your counter to accommodate the decents. This is a great solution and looks nice enough, but it is also quite the commitment, both to the machines and to the bar layout and workflow. I can never move things around, I have to be really sure where I want the machines to be, how many I want, how far apart I want them to be, etc.
    9. Service & maintenance, availability of parts: If the machine(s) were to break down, it's not just the cost of fixing the machine, it's the cost and complications of the outage. I get that we could just put in another spare decent (is there a volume discount...?) while we fix the broken-down one or send it in, but that's just it: There's no one here who will swing by after closing and fix it. I'd have to ship the machine around the globe and cross my fingers nothing gets held up by customs while we're left without machine(s). I expect this would also be a lot more expensive than a local technician, further driving up the cost of running a café with decents.
    10. Build quality: From what I can see, the DE1 is reasonably well-built, but I'm just not confident enough it'd survive a busy commercial environment day after day. I'd be curious how many DE1s with >500.000 shots on their clocks are out there – but I can say our Spirit with at least somewhere around that still feels like new, and if it ever doesn't, I know which inexpensive parts to replace to make it look and feel like new again. It was built in 2014 and I have no doubts it'll still make great coffee in 2034.
    11. Longevity vs. innovation: The Spirit and other machines you'll see in cafés I'd argue *do*, in fact, care about and focus on the quality of their coffee (like Prufrock or mine), are built on the basis of proven concepts with small innovations in important places. The decent is an innovation in itself. Which, again, is great for certain applications. But it means that, if I follow this line of thinking and prioritise innovation and decide to run a café using the most innovative espresso machine despite all the concerns listed above, I'll likely have to get new, more innovative machinery in a time-frame that's too short to pay off the investment, and that cycle keeps going: I'll not only constantly install new software updates and buy new machines, but I'll likely also route new holes into new countertops, and keep re-training baristas, explaining how they have to change their workflow this week because of that new thing that makes our espresso .2% better – maybe, hopefully.
    In summary, I do wholeheartedly believe that the best possible drink quality is one of the keys to there being a queue outside my door every day. But I also know that being able to work through that queue in due time is one of the keys to being able to pay the rent for the space that door is on. I also don't believe our coffee would be consistently(!) better if we swapped out the Spirit for decents. And if it were, it wouldn't be by enough of a margin to accept all these trade-offs. And if I were wrong about all of this, and that further improvement in cup quality were bigger than I'd expect (or was able to achieve at home in 6 months with the decent), and did indeed bring us more business, I am not convinced we would be able to handle it reliably with the decents. And if I was wrong about that too and we were, I'm afraid it just wouldn't be an enjoyable experience for anyone involved. And most likely, the crunching diesel noise of the pumps alone would drive away more people than a 23,2% EY over our current 22,6% EY espresso would bring in. ;)

    Despite how this may read, I am a big fan of the decent and have recommended it to at least two people who have bought it since. But branding coffee shops with those concerns and priorities as "specialty milk businesses" and suggesting that they aren't constantly and tirelessly working on improving their drink quality just rubbed me the wrong way.

    The points listed above are all massive trade-offs, and after a good half year of owning and daily using a decent (with delight) at home, I'm still not convinced the payoff is worth it. I still regularly get served shots from my baristas that I struggle to match at home. And they pull them in a little over half a minute total without stopping their conversations with customers. And *that* is the business model of a viable café.

    Cheers,

    Markus
     
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  8. #2728 decent_espresso, 22.09.2022
    decent_espresso

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    Hallo Markus,

    nachdem ich deine Nachricht gelesen habe, bin ich mir nicht sicher, ob wir uns in irgendetwas uneinig sind.

    Als ich von "Milchspezialitätengeschäft" schrieb, wollte ich damit sagen, dass es für die meisten Cafés eine große Herausforderung ist, große Mengen Milch schnell und gleichmäßig zu erhitzen, und dass Decent darin nicht gut ist. Also ja, wir sind uns einig.

    Ich habe auch darauf hingewiesen, dass die Cafés einen Vor-Ort-Service erwarten, den wir nicht bieten. Auch hier stimmen wir zu.

    Die Modbar als Voraussetzung für die Nutzung von Decent zu erwähnen, finde ich nicht ganz fair. Du kannst 2 DE1XXL zum Preis von einer Modbar-Dampfeinheit kaufen. Ein Setup aus 3 DE1XXL ist sehr leistungsfähig. Auf der Mailänder Messe letztes Jahr haben wir mit 3 Maschinen in 3 Tagen eine halbe Tonne Milch gedämpft.

    Ausbildung: Ich stimme dir zu: Wenn viele deiner Mitarbeiter/innen nur für kurze Zeit bei dir arbeiten, ist die einfachste Maschine wahrscheinlich die beste.

    Was die Langlebigkeit/Innovation angeht, so wird das immer ein Problem sein, denn unser Unternehmen ist "nur" 7 Jahre alt, verglichen mit den alten und etablierten anderen Profiunternehmen. Wir werden nie "aufholen".

    Was die Qualität der Getränke angeht: Wenn du zu den wenigen Betrieben gehörst, denen es wirklich so wichtig ist, guten Kaffee zu machen, dass sie tatsächlich etwas dafür tun (und nicht nur darüber reden), dann lobe ich dich. Ihr seid selten.

    Wir sehen, dass sich dezente Produkte in kleinen Cafés durchsetzen, die von zwei Personen betrieben werden, von denen eine eine große Leidenschaft für Kaffee hat.

    Wie auch immer, es tut mir leid, wenn du beleidigt warst. Wenn ich deine Nachricht lese, stimme ich dir in fast allem zu, was du geschrieben hast.

    -john


    Hi Markus,

    After reading your message, I’m not sure we’re disagreeing about anything.

    When I wrote about “specialty milk business” my point was that for most cafes, heating huge quantities of milk quickly and consistently, is a big challenge for them, and one that Decent is not good at. So yeah, we agree.

    I also made the point that cafes expect onsite service, and we don’t provide that. Again, we agree.

    Mentioning the Modbar as required if you use Decent, I feel is not quite fair. You can buy 2 DE1XXL for the price of one modbar steam unit. A setup of 3 DE1XXL machines is very performant. At the Milan trade show last year, we steamed half a metric ton of milk, in 3 days, with 3 machines.

    Training: I would tend to agree with you, that if many of your staff are only working for you for a short duration, then the simplest machine possible is likely best.

    As far as longevity/innovation, this will always be a concern, since our company is ‘only’ 7 years old, compared to the old and established other pro companies. We’ll never “catch up”.

    As far as drink quality goes, if yours is one of the rare places that really cares about making great coffee so much that you actually take steps to make it happen (not just talk), then I aplaud you. You are rare.

    Where we do see Decents going in, are small cafes run by (typically) two people, where one of them is very passionate about coffee.

    Anyway, I’m sorry if you were offended. In reading your message, I agree on virtually everything you wrote.

    -john
     
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  9. higgins

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    Hi John,

    what about point 3 of Markus? Do you have any plans on using rotation pumps in the future? Or did you have plans and decided against for a good reason?

    Best regards,
    Joerg
     
  10. Pflunz

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    It is not possible to (cheaply) modulate rotary pumps. Gear pumps could be possible and I think it might even be easier to calulate the current flow than with vibe pumps. I'd be surprised if John isn't already working on it in the background, since the "sound topic" is coming up frequently.
    Yes, they are more expensive, but I am sure a lot of people would prefer them and pay extra.
     
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  11. Silas

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    John explained that from time to time. Using vibe pumps is a deliberate design decision. It’s not only price and flow calculation as stated by @Pflunz but also installation space. Remember, the DE1 needs two pumps to mix water in the manifold.
     
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  12. #2732 dergitarrist, 24.09.2022
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    Hi John,

    I appreciate your reply, and on a purely factual level, I don't think we disagree much either.

    I just felt your post read a little too much like "café owners know the decent makes better coffee, but they'll keep the good stuff to themselves and deliberately serve worse coffee than they could to their customers because they don't care about quality that much and only serve milk beverages anyways."

    As one of those café owners, this rubbed me the wrong way. And since you put it into a 3-point list, suggesting it's a somewhat comprehensive picture, I felt compelled to complete that list and set the record straight.

    By the way, I *did* think about opening my shop with decents at one point (and got a bunch of e-mails from Scott trying to convince me to as well). So, since, you started your list with "I believe this is for several reasons"... now you know.

    Either way, I appreciate the openness and transparency with which you communicate about/market the decent. I think it's a fantastic machine. For home. Or the lab. ;)
     
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  13. #2733 decent_espresso, 30.09.2022
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    Wir müssen vibrierende Wasserpumpen verwenden, da wir zwei Pumpen mit sehr geringer Latenz (schnelle Reaktion) benötigen, um das heiße (110ºC) Wasser mit dem Wasser bei Raumtemperatur (25ºC) präzise zu mischen, um eine genaue Mischung zu erreichen.

    Wir sind bis auf 0,4ºC genau, und das liegt zum Teil daran, dass jeder Pumpenhub eine sehr kleine Wassermenge bewegt und sehr schnell reagiert.

    Kreiselpumpen bewegen mehr Wasser und sind langsamer in der Reaktion.

    Außerdem können wir dank der schnellen Reaktion sehr schnell auf Veränderungen im Puck reagieren. Wenn sich z.B. im Strömungsprofilmodus ein Kanal öffnet, verlangsamt die Pumpe fast sofort, um die erhöhte Strömung auszugleichen.

    Zu "Es würde mich wundern, wenn John nicht daran arbeitet..."

    Vor etwa zwei Jahren erwähnte ich, dass ich meinen beiden leitenden Ingenieuren zwei bis drei Jahre Zeit geben würde, um an "großen Dingen" zu arbeiten, weil wir mit der aktuellen DE1-Architektur "Designreife" erreicht hatten. Die Verbesserungen, die seitdem an der Hardware vorgenommen wurden, waren sehr gering. Die großen Verbesserungen sind alle in der Software zu finden.

    Wir arbeiten an einem "kompromisslosen" DE1, der mit neuer Technologie (und einem neuen Look) ausgestattet sein wird und von dem ich hoffe, dass er die meisten Dinge, die den Leuten an dem Gerät nicht gefallen, beseitigen wird. Er wird ab Ende 2023 verfügbar sein und 2024 allgemein verfügbar sein. Unter anderem eine von uns entwickelte Pumpe (im Wesentlichen, ja, eine sehr präzise, latenzarme Art von Rotationspumpe) und eine neue Art der Wassermischung. Diese Maschine wird ein ganzes Stück teurer sein, und wir werden die bestehende DE1 noch lange Zeit weiter produzieren, da wir sie viel günstiger herstellen können, und ich denke, dass sich die Kaffeequalität zwischen den Modellen wahrscheinlich nicht so sehr unterscheiden wird.

    -john


    We have to use vibratory water pumps, because need two very low latency (fast response) pumps, in order to precisely mix hot (110ºC) water with room temperature (25ºC) water, to reach an accurate mix.

    We’re accurate to 0.4ºC, and that’s partially because each stroke of the pump moves a very small amount of water, and reacts very quickly.

    Rotary pumps move more water and are slower to respond.

    Also, the fast response allows us to very quickly react to changes in the puck. For instance, when in flow profiling mode, and a channel opens up up, the pump almost-instantly slows the pump down to compensate for the increased flow.

    As to “I’d be surprised if John is not working on it…”

    About two years ago, I mentioned that I was giving my two lead engineers two to three years, to work on “big things”, because we had reached “design maturity” with the current DE1 architecture. Improvements since then, to the hardware, have been very minor. The big improvements have all been in software.

    We are working on a “no compromises” DE1, which will feature new technology (and a new look), and which I hope will address most of the things people don’t like about the machine. It will start to become available at the end of 2023, and generally available in 2024. Among other things, a pump of our own design (essentially, yes, very precise, low-latency, kind of rotary pump) and a new water mixing approach. That machine will be quite a bit more expensive, and we’ll continue to make the existing DE1 for a long time, as we can make it for a much lower cost, and I think the coffee quality will likely not be that different between the models.

    -john
     
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  14. #2734 decent_espresso, 30.09.2022
    decent_espresso

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    Echte Farben

    Ich habe meinen Kunstschulabsolventen Harris gebeten, ein farbkorrigiertes Foto der Tablettenständer in den vier Farben zu machen, damit wir sehen können, "wie die Farben wirklich aussehen".

    color_samples.jpeg

    Diejenigen von Ihnen, die sich mit Farbtheorie auskennen, werden natürlich widersprechen! Wir sehen uns alle ein RGB-Foto an, das Licht ausstrahlt, während die Farben im wirklichen Leben reflektiert werden (Farben werden entfernt). Außerdem ist die rosa Farbe matt, während die anderen 3 glänzend sind, so dass sich ihre Farben je nach Betrachtungswinkel deutlich stärker verändern.

    Wir bauen jetzt einen DE1PRO und einen DE1XXL in jeder der vier Farben, damit wir sie fotografieren können.

    color_first_machines.jpg

    Und obwohl wir 10 Stück von jeder Farbe erhalten haben, können wir diese Maschinen nicht bauen. Und warum? Weil dies der erste Versuch unseres Chassis-Lieferanten mit diesen empfindlichen Farben war, gab es eine Menge kleiner Fehler, meist Farbfehler und gelegentlich Luftblasen in der Farbe. Ich bin mir noch nicht im Klaren darüber, wie viele perfekte Maschinen wir noch bauen können.

    In ein paar Tagen fliegen Bugs und ich zurück nach Hongkong. Wir waren 9 Monate lang weg und freuen uns, dass wir die riesige COVID-Welle verpasst haben, die uns gleich nach unserer Abreise überrollte!

    Und das bedeutet auch, dass ich wieder Videos machen werde. Seit meiner Abreise haben wir eine Pause eingelegt, und im Oktober hoffe ich, Ihnen unser neues "Videostudio" zeigen zu können und mit regelmäßigen "offenen Sitzungen" auf Youtube Live zu beginnen.

    Real Colors

    I asked my art-school graduate Harris to do a color corrected photo of the tablet stands, in the four colors, so we could see "what the colors really look like".

    Though of course, those of you who know color theory are going to object! We're all looking at a RGB photo, which is emitting light, whereas in real life, these are reflecting (removing colors). And also, the pink color is matte whereas the other 3 are shiny, so their colors change quite a bit more depending on viewing angle.

    We're building one DE1PRO and one DE1XXL of each of the four colors now, so we can photograph them.

    And while we did receive 10 of each colors, we can't build that machine machines. Why? Because this our chassis supplier's first attempt at these delicate colors, there were a lot of little defects, mostly color-missing spots, and occasional air bubbles in the paint. I'm not yet clear on how many perfect machines we can build yet.

    In a few days, Bugs and I fly back to Hong Kong. We've been away for 9 months, enjoying having missed the huuuge COVID wave that passed through as soon as we left!

    And that means I'll also get back to making videos. We've had a pause since I left, and in October, I hope to show you our new "video studio" and to start having regular "open to all, drop-in sessions" on Youtube Live.
     
  15. #2735 decent_espresso, 30.09.2022
    decent_espresso

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    Markus kann natürlich gerne der Meinung sein, dass die Decent zu laut ist, aber die meisten Leute (ich habe in Foren darüber gelesen), die eine Decent besitzen, empfinden den Ton nicht als störend.

    Das Problem liegt meines Erachtens in der automatischen Lautstärkenanpassung der Telefonkameras, die viele dazu veranlasst, das Gerät für lauter zu halten, als es tatsächlich ist.

    Ich präsentiere Ihnen, als hoffentlich nützliche objektive Information, ein Dezibel-Messgerät, das den DE1 misst.

    Sie werden sehen, dass unsere Vibe-Pumpen etwa so laut sind wie Wassertropfen.

    Markus is of course welcome to think that the Decent is too loud, but most people (I read about it on forums) who own a Decent, do not think the sound is a bother.

    The problem, I think, is caused by the auto-volume-normalizing that phone cameras have, which causes many to think the machine sounds louder than it really does.

    I present, as hopefully useful objective information, a decibel meter measuring the DE1.

    You'll see that our vibe pumps are about the same loudness as water droplets.

     
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  16. #2736 decent_espresso, 01.10.2022
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    studio_start.jpeg

    Anziehen des Videostudios

    Nach einer 9-monatigen Abwesenheit fliege ich am Dienstag zurück nach Hongkong. Das große TODO auf meiner Liste ist die Einrichtung eines permanenten Videostudios. Es wird gut beleuchtet sein, mit Mikrofonen ausgestattet, 3 Spiegelreflexkameras auf Stativen und einem Live-Videomischer.

    Hierfür sind einige große Anwendungen geplant:
    • regelmäßige "Open Mic Coffee Time" (wir brauchen einen besseren Namen!), bei der Paul, ich und andere auf Youtube Live abhängen und Sie uns alles fragen können. Ziel ist es, neuen Decent-Besitzern dabei zu helfen, Probleme bei der Zubereitung von gutem Kaffee zu überwinden und alle Fragen zu beantworten, die neugierige Decent-Besitzer vielleicht haben.
    • Eine kurze Videoanleitung für den Decent und für die Zubereitung von Getränken mit ihm.
    • Wir können ganz einfach kurze Videos zu jedem erdenklichen Thema erstellen.

    Wir bauen unser Studio absichtlich aus preiswerten Dingen, die Sie bei IKEA kaufen können, und werden veröffentlichen, was wir verwenden.

    Der Grund für diesen Ansatz ist, dass die Einrichtung eines Studios der Einrichtung eines Cafés oder einer Kaffee-Ecke zu Hause sehr ähnlich ist. Wir möchten, dass unsere Erfahrungen für andere nützlich sind. Wir werden den Preis und die Quelle von allem, was wir verwenden, dokumentieren.

    Das Foto oben ist natürlich noch lange nicht fertig. Ich werde hier regelmäßig über unsere Fortschritte berichten und Sie um Ratschläge bitten.

    Der nächste Schritt ist die Anbringung von bedruckten Frontplatten an den Kaffeewagen, um den visuellen Lärm zu reduzieren. Wahrscheinlich werden wir einige dezente Kunstwerke bei IKEA einrahmen, vielleicht auch handgezeichnete Konzeptskizzen.

    -john


    Dressing the video studio

    After a 9 month absence, I'm flying back to Hong Kong on tuesday. The big TODO on my list is to set up a permanent video studio. It'll be well lit, microphones set up, 3 SLR cameras on tripods, and a live video mixer.

    Some big uses are planned for this:
    • regular "open mic coffee time" (need a better name!) where Paul, myself and others, hang out on Youtube Live, and you can ask us anything. The goal is to help new Decent owners get over any issues they might be having in making nice coffee, as well as answering any questions any Decent-curious people might have.
    • A short-video-based manual to the Decent and to making drinks with it.
    • Easily make short videos on any topic we can think of.

    We're intentionally making our studio out of inexpensive things you can buy from IKEA, and will be posting what we use.

    The reason for this approach, is that dressing a studio is very much like dressing a cafe or home coffee nook. We want our experience to be useful to others. We'll be documenting the price and source of everything we use.

    Obviously, the photo above is *far* from finished. I'll be posting regular updates here, showing our progress, and asking for advice.

    The next step is to put printed front panels on the coffee carts, in order to cut down on the visual noise. We will likely IKEA frame some Decent related artwork, maybe hand drawn concept sketches.

    -john
     
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  17. #2737 decent_espresso, 02.10.2022
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    Wie wir eine neue Pappschachtel für unseren Kaffeetrichter hergestellt haben

    Wie Harris unsere neue Pappschachtel erdacht, entworfen, erstellt, als Prototyp entwickelt und getestet hat. Wir überarbeiten alle unsere Verpackungen und verwenden nun umweltfreundlichen, braunen Karton, der leicht zu öffnen und stabil ist, mit einfachen Grafiken, und der für alle, die ihm begegnen, einfach zu benutzen ist.

    How we made a new cardboard box for our coffee funnel

    How Harris thought up, designed, created, prototyped, and tested our new cardboard box. We're revisiting all our packaging to use eco-friendly plain brown cardboard, easy to open, sturdy, simple graphics, with an aim toward "ease of use" for all those who encounter it.
     
  18. #2738 decent_espresso, 02.10.2022
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    Erstes "Dialing In Live" mit Square Mile Kaffeebohnen

    In etwa 2 Wochen werde ich zusammen mit dem dezenten Kaffee-Experten Paul Chan an unserem ersten "Dialing In with Decent Espresso" Youtube Live Event teilnehmen.

    Neben einer offenen Fragerunde werden wir 3 Bohnen von Square Mile Coffee Roasters aus London "einwählen". Ich habe sie heute gekauft und fliege in etwa 40 Stunden mit ihnen nach Hongkong.
    - Red Brick
    - El Dama
    - The Filter Blend

    Wenn Sie sich für einen dieser Kaffees interessieren, dann bestellen Sie ihn bitte JETZT und fangen Sie an, mit ihm Kaffee zu kochen. Das Ziel der Dialing In Show ist es, ein Gespräch über die Zubereitung von Espresso zu führen. Es ist nicht als Vortrag gedacht. Verschiedene Perspektiven wären toll.

    Wir werden eine dezente Espressomaschine verwenden, aber auch Leute mit anderen Maschinen sind willkommen (vor allem solche mit manuellen Hebeln!). Als Mühlen haben wir eine Niche, eine Lagom P100 und eine Weber Key, und wir werden sie alle ausprobieren.

    Dies wird Harris' erster Versuch mit dem Videostudio sein, das sie zusammengebaut hat, und auch die Ausrüstung wird zum ersten Mal zum Einsatz kommen. Ich bin sicher, dass nicht alles glatt laufen wird <grins>, aber wir werden unser Bestes tun, damit es Spaß macht und hoffentlich hilfreich ist.

    In zukünftigen "Episoden" werden wir Bohnen von großartigen Kaffeeröstereien aus aller Welt bestellen. Wir werden Sie rechtzeitig informieren, damit Sie sie auch bestellen können und uns Ihre Tipps und Gedanken mitteilen können.

    Mehr dazu, wenn ich aus der COVID-Quarantäne in Hongkong herauskomme, also in etwa einer Woche.

    -john




    First "Dialing In Live" with Square Mile coffee beans

    In about 2 weeks, I'll be joined by Decent coffee-expert Paul Chan in our first "Dialing In with Decent Espresso" Youtube Live event.

    Besides open-question-time, we'll be "dialing in" 3 beans from London's Square Mile Coffee Roasters. I bought them today, and am flying to Hong Kong with them in about 40 hours.
    - Red Brick
    - El Dama
    - The Filter Blend

    Please, if any of these coffees interest you, MAIL ORDER THEM NOW and start to make coffee with them. The goal of the Dialing In show is to have a conversation about making espresso. It's not meant to be a lecture. Different perspectives would be great.

    We'll be using a Decent Espresso Machine, but people with other machines are welcome to join (especially any manual levers!). Grinder wise, we'll have a Niche, Lagom P100 and Weber Key, and we'll be trying them all.

    This will be Harris' first trial of the video studio she's been putting together, and the gear will have its first run too. I'm sure it'll all not go smoothly <grin> but we'll do our best to make it fun & hopefully helpful.

    In future "episodes" we'll be order beans from great coffee roasteries around the world. We'll give you enough advance notice to order them too, so you can join in and give us your tips and thoughts.

    More details when I get out of COVID quarantine in Hong Kong, in about a week.

    -john
     
  19. #2739 decent_espresso, 03.10.2022
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    Episches Versagen! Die verstärkte Radhalterung hält der Belastung nicht stand

    Vor ein paar Monaten haben wir an unserem Messestand auf der World of Coffee in Mailand festgestellt, dass die von uns verwendeten Kaffeewagen die großen Unebenheiten nicht überstehen können. Auf glattem, ebenem Boden sind sie zwar in Ordnung, aber die Realität sieht anders aus.

    Also haben wir unsere Radhalterungen so umgestaltet, dass sie doppelt so dick und gefaltet sind.

    Und.... versagten sie immer noch!

    Wir müssen also zurück in die Forschung und Entwicklung. Wir werden das Design dieses Teils so lange überarbeiten, bis es in der bösen, realen Welt bestehen kann.

    -john

    Epic fail! Reinforced wheel bracket can't take the load

    A few months ago, at our trade show stand at World of Coffee in Milan, Italy, we found that the coffee carts we use weren't able to survive the big bumps we found. While they're fine on smooth, level ground, reality isn't like that.

    So we redesigned our wheel brackets to be twice as thick and folded.

    And.... they still failed!

    So, back to R&D for us. We'll keep iterating the design of this part, until it can survive the nasty, real world.

    -john
     
  20. Gjdakin

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Decent Espresso Maschinenbesprechung

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